IMG_6624.JPG
IMG_7364+4.jpg
IMG_3274.PNG
IMG_4089+2.jpg

Frequently Asked Questions

HOE KAN IK HELPEN?

Wat fijn dat je ons wil helpen! Con Pazion bestaat door de vrijgevigheid van onze donateurs en sponsors. Elke donatie, elk bedrag, helpt. Als je wilt doneren helpt ons dat enorm.

We zijn ook op zoek naar vrijwilligers. Kijk hier voor onze vacatures. Je helpt ons ook door mensen over ons te vertellen en anderen aan te moedigen om ons te steunen!

Wat doen jullie met mijn donatie?

Donaties gedaan aan de Stichting Con Pazion zullen worden gebruikt voor de realisatie van onze basisschool, de aanschaf van materialen, facilitaire kosten, personeelskosten en marketing. Als je wilt dat jouw donatie voor een specifiek onderdeel binnen Con Pazion wordt gebruikt, laat dat dan weten via email, of vermeld het bij je donatie.

Ons doel is om minder dan 10% van onze donaties te besteden aan fondsenwerving.

Waar in Peru zijn jullie actief?

Momenteel zijn we actief in de sloppenwijken van Manchay, een achterstandswijk in Lima, Peru. We hebben de beschikking over een stuk grond in Manchay waarop wij de eerste Con Pazion basisschool gaan realiseren. De holistische basisschool zal in maart 2019 haar deuren openen.

welke kinderen kunnen deelnemen in jullie programma’s?

Momenteel werken wij met alle kinderen van 3 tot 15 jaar die verbonden zijn aan onze partnerscholen of afkomstig zijn uit de wijk Manchay. Onze basisschool is bedoeld voor de meest kwetsbare en kansarme kinderen uit de wijk waarin onze school wordt gerealiseerd.

Hoe bepalen jullie welke kinderen in jullie programma’s worden opgenomen?

Wij focussen op de meeste kwetsbare kinderen in achterstandswijken van Peru. We willen de kansen van de armste kinderen verbeteren. Op dit moment werken we met de kinderen van de scholen waarmee we momenteel samenwerken. Onze droom om kwetsbare kinderen te voorzien van gedegen en innovatief onderwijs waarbij we uitgaan van het kind. We gebruiken meetinstrumenten van de Verenigde naties om de meeste arme en kwetsbare kinderen te bedienen. We zullen een actieve wervingsstrategie toepassen om ervoor te zorgen dat we onze doelgroep bereiken. We zullen die kinderen uitnodigen om op onze school onderwijs te komen volgen.

Heeft Stichting Con Pazion een ANBI status?

JA! Vanaf het moment van oprichting heeft Con Pazion een ANBI status verkregen. Een ANBI is een instelling die zich inzet voor het algemeen nut. Hierdoor mogen giften aan Con Pazion bij de opgave van de belastingen worden meegenomen bij de aftrekbare posten.

Hoe kom ik in contact met jullie?

De beste manier om ons te bereiken is via email: info@conpazion.org.