Ons verhaal

Leonie van Iersel voelde dat ze moest verhuizen van Nederland naar Peru om daar te gaan wonen en les te geven. Al snel begon ze op vrijwillige basis yogales te geven op een basisschool in de sloppenwijk Manchay. Een achterstandsbuurt in Lima, Peru. Leonie zag hoeveel plezier de kinderen hadden in de les en het positieve effect van yoga op hun gemoedstoestand en op hun gedrag zowel in de groep als individueel. De leraren op de school zagen dezelfde veranderingen in de kinderen en moedigden Leonie aan om door te gaan met haar lessen.

Dit inspireerde Leonie om groter te gaan denken… Hoe kan het regelmatig beoefenen van yoga en mindfulness geïntegreerd worden in een groter programma om duurzame verandering tot stand te brengen in het leven van deze kinderen. Leonie besprak dit met goede vrienden en de Stichting Con Pazion werd een feit. 

De naam Con Pazion omhelst al onze waarden waar wij als stichting voor staan. Het is een samenvoeging van de Spaanse zinnen “con paz”, wat -met vrede- betekent) en “con pasión”, wat -met passie- betekent. Daarnaast vind je het woord “compasión” terug in onze  naam, wat -compassie-  betekent. Dit is ook de naam van de groep die Leonie in Peru startte als vrijwilliger. Compassion was ook het thema van de Find What Feels Good Roadshow (van Yoga with Adriene). Deze roadshow was een grote inspiratie voor Leonie om haar kat op te pakken en naar Peru te verhuizen. Ze vond dat het tijd was om iets aan de wereld terug te geven. Om het verschil te maken voor kansarme kinderen en een duurzame bijdrage aan deze wereld te leveren. Het woord Zion dat ook in onze naam is terug te vinden, heeft meerdere betekenissen waaronder versterken en uitstijgen boven iets. Ons doel is om onze leerlingen sterker te maken en ze te leren op te staan en uit te stijgen boven hun situatie, zodat zij een waardevol leven kunnen leiden in vrede en met compassie.

 

Ons team

Ons team groeit nog steeds nu we onze Stichting hebben opgericht en een basisschool in Peru willen oprichten. Dit zijn mensen met een groot hart die zich verbonden voelen met ons doel:

 

Uitvoering

Leonie van Iersel

Oprichtster, directeur.
Onderwijsdeskundige
Yoga docent – 200 RYT

Becky Holston

Organisatie supervisie
Projectmanager

Jude Evans

Inhoudelijke tekstschrijver
Yoga docent – 500 RYT

Sarah Errico

Marketing Adviseur

 

Felicity Cornish

Social Media Coordinator
Yoga docent - 200 RYT

Rachel Holston

Onderzoek

Rachel Rock

Marketing 

 

Bestuur

Biddy Messchaert

Voorzitter Raad van Bestuur
Yoga docent – 200 RYT
Consultant

Marijke Breugem

Secretaris Raad van Bestuur

 

Vincent Gerichhausen

Penningmeester Raad van Bestuur

Adriene Mishler

Raad van Bestuur
Yoga docent – Yoga with Adriene

 
IMG_0199.JPG
Be the change you want to see in the world.
— Mahatma Gandhi
IMG_6612.PNG
IMG_0354.PNG