Cart 0

Voor een betere toekomst samen.

 
 
IMG_6515+2.jpg

Kinderen in de arme wijken van Peru groeien op zonder de middelen en mogelijkheden om de cirkel van armoede te doorbreken.

Wij bieden de kinderen de kans om verandering van binnenuit mogelijk te maken.

Con Pazion voorziet kinderen van holistisch basisonderwijs. Hiermee rusten we de kinderen uit met de kennis en vaardigheden die ze nodig hebben om voor zichzelf en anderen te zorgen, waardoor ze een volwaardige plaats in de samenleving in kunnen nemen. Yoga is ons belangrijkste middel om de kinderen te voorzien van zowel fysieke als mentale kracht en weerbaarheid.

We rusten de kinderen in Peru uit met de middelen en de kracht die ze nodig hebben om zich te kunnen ontplooien en hun toekomst met hoop tegemoet te gaan.

We laten onze leerlingen ervaren hoe ze een goed, verantwoord en waardevol leven kunnen leiden door in onze programma’s te focussen op de volgende vier peilers:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Onderwijs

Wij bieden de kinderen gedegen algemeen onderwijs, inclusief ervaringsgerichte natuur- en milieueducatie. Wij geloven dat onderwijs de kansen van een kind drastisch vergroot. Wij focussen ons daarbij niet alleen op kennisoverdracht maar ook op het ontwikkelen van vaardigheden. Wij vinden het belangrijk dat een kind volledig wordt uitgerust zodat het een betekenisvol leven kan leiden. 

 

Gezondheid

Een belangrijk speerpunt is gezondheidseducatie. We leren de kinderen het belang van goede voeding, schoonwater, hygiëne, ziektepreventie, lichamelijke fitheid en meer. De kinderen leren hoe ze voor zichzelf kunnen zorgen en hoe gezond gedrag hun welzijn kan verbeteren.

 

Yoga en Meditatie

Het regelmatig beoefenen van yoga en meditatie is niet alleen goed voor het lichaam. Het is goed voor de geest.  Het draagt bij aan het ontwikkelen van fysieke en mentale kracht, flexibiliteit, coördinatie en zelfbewustzijn. Yoga bevordert het concentratievermogen terwijl het stress vermindert. Het geeft innerlijke rust en een gevoel van welbehagen.

We geloven dat yoga helpt om het zelfvertrouwen en de innerlijke kracht op te bouwen die onze leerlingen nodig hebben om boven hun huidige situatie uit te stijgen en een beter leven voor zichzelf te creëren.

 
 

Life Skills en waarden

Naast onze nadruk op algemeen onderwijs, willen we kinderen de vaardigheden en waarden bijbrengen die ze zullen helpen om zichzelf te ontplooien en een waardevolle bijdrage aan de samenleving te leveren. We bieden onze leerlingen de kans om persoonlijke en sociale verantwoordelijkheid te ontwikkelen, waardoor ze het verschil kunnen maken voor zichzelf en hun omgeving. We leren ze communicatie- en leiderschapsvaardigheden.  We leren ze omgangsnormen zoals eerlijkheid en het nakomen van afspraken waardoor ze een voorbeeld kunnen zijn voor anderen. 

Daarnaast onderwijzen we ook praktische vaardigheden. De lessen over biologisch tuinieren bieden de kinderen de mogelijkheid om niet alleen voor zichzelf te zorgen, maar ook om anderen in hun gemeenschap te onderwijzen. We leren ze hoe ze voor deze aarde kunnen zorgen en hoe ze het milieu kunnen beschermen.

 

Om meer te lezen over ons, lees dan ons verhaal:

 

IMG_0821 3.jpg

Wij kunnen dit niet alleen.


We hebben jouw hulp nodig

 

Het is een grote verantwoordelijke taak om de kinderen te bedienen met ons programma. Er is veel tijd, energie en financiële hulp voor nodig. We kunnen dit niet zonder jouw hulp!

 

Doneer

 

Omdat wij een stichting zijn zonder winstoogmerk, kunnen we enkel bestaan door de vrijgevigheid van onze sponsors. Jouw donatie kan ons helpen om onze projecten verder te ontwikkelen, benodigdheden aan te schaffen en meer. Op dit moment zijn we bezig om onze crowdfunding en fondsenwerving op te zetten. Je kan je nu al inschrijven voor onze nieuwsbrief die speciaal is bedoeld voor donateurs. Je krijgt dan als eerste te horen wanneer onze fondsenwerving start.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

We zullen je op de hoogte houden van het laatste nieuws en onze voortgangsrapporten. We respecteren jouw privacy en zullen jouw gegevens nooit doorgeven aan een derde partij.

 
 

Tot slot. Zeg het voort.

Deel onze missie met anderen

PRAAT OVER ONS MET JE BUREN, JE VRIENDEN, IN DE WINKEL, IN DE BIBLIOTHEEK, MET JE YOGA DOCENT, JE BFF, JE COLLEGA’S. HOE MEER MENSEN VAN ONS WETEN, HOE MEER MENSEN ONS KUNNEN HELPEN!