Ons verhaal

Con Pazion is opgericht door Leonie van Iersel in 2017 in Nederland. Leonie van Iersel werkte sinds het behalen van haar pedagogische titels in leidinggevende posities op scholen en onderwijs ondersteunende instellingen. Ze heeft ruime ervaring in basis- en speciaal onderwijs de laatste 8 jaar werkte ze als conrector in het voortgezet onderwijs op een privéschool in Nederland. Ze coachte er honderden leerlingen. Veel leerlingen van haar zijn nog altijd dankbaar voor haar motto: “Zonder diploma kun je ver komen in het leven, maar zonder jezelf ben je nergens”.

Leonie verhuisde naar Peru in april 2017, om een lang gekoesterde droom tot werkelijkheid te maken: een duurzame verbetering tot stand brengen in de levens van kwetsbare kinderen zodat ze een eerlijke kans in het leven krijgen. Daarvoor liet ze alles in Nederland achter. De eerste weken in Lima vielen zwaar. Het enorme contrast tussen arm en rijk in deze miljoenenstad, schokte Leonie. Ze besloot er het beste van te maken en startte met vrijwilligerswerk in Manchay een sloppenwijk van Lima, en is daar eigenlijk nooit meer weggegaan. Wat ze daar zag, maakte enorme indruk en dat wilde ze met de wereld delen. Ze gaf de kinderen van Manchay een stem en creëerde een plan om en een toekomst te bieden.

Ze combineerde haar ervaringen en haar twee grote passies: onderwijs en yoga en het concept voor de Con Pazion basisschool was geboren. Haar motto geldt nog steeds en haar visie voor de Con Pazion school is om een omgeving te scheppen waar lichaam, geest en ziel in balans zijn waardoor een kind de mogelijkheid heeft om zich veilig te voelen, te groeien en te bloeien waardoor het kind het beste in zichzelf naar boven kan halen en daardoor voor zichzelf en anderen het verschil kan maken. Ze wil kansarme kinderen fysiek en mentaal weerbaarder maken. Zodat ze straks, als ze groot zijn, een stevige, positieve bijdrage kunnen leveren aan hun gemeenschap. 

Con Pazion is werkzaam in de sloppenwijken van Lima, Peru, waar we werken met kinderen die leven in extreme armoede. Con Pazion werkt op dit moment aan de realisatie van de eerste basisschool in Manchay, een achterstandswijk in Lima. De school zal haar deuren openen in Maart 2019.

What’s in a name?

De naam Con Pazion omhelst al onze waarden waar wij als stichting voor staan. Het is een samenvoeging van de Spaanse zinnen “con paz”, wat -met vrede- betekent) en “con pasión”, wat -met passie- betekent. Daarnaast vind je het woord “compasión” terug in onze  naam, wat -compassie-  betekent. Dit is ook de naam van de groep waar Leonie in Peru startte als vrijwilliger. Compassion was ook het thema van de Find What Feels Good Roadshow (van Yoga with Adriene). Deze roadshow was een grote inspiratie voor Leonie om naar Peru te verhuizen. Ze vond dat het tijd was om iets aan de wereld terug te geven. Om het verschil te maken voor kansarme kinderen en een duurzame bijdrage aan deze wereld te leveren. Het woord Zion dat ook in onze naam is terug te vinden, heeft meerdere betekenissen waaronder versterken en uitstijgen boven iets. Ons doel is om onze leerlingen sterker te maken en ze te leren op te staan en uit te stijgen boven hun situatie, zodat zij een waardevol leven kunnen leiden in vrede en met compassie.

 

Ons team

Ons team groeit nog steeds nu we onze Stichting hebben opgericht en een basisschool in Peru willen oprichten. Dit zijn mensen met een groot hart die zich verbonden voelen met ons doel:

 

Uitvoering

Leonie van Iersel

Oprichters, directeur
Onderwijs manager
Yoga Teacher - 200 RYT

Rachel Rock

Marketing manager

Kevin French

Project Manager

Felicity Cornish

Social Media Coordinator
Yoga Teacher - 200 RYT

 

Bestuur Con Pazion Perú:

Leonie van Iersel

Directeur

Pamela Battifora del Pozo

Secretaris

Marieke van der Zon

Penningmeester

Alejandra Burgos

Bestuurslid

 

Bestuur stichting Con Pazion Nederland:

Biddy Messchaert

Voorzitter
Yoga docent - 200 RYT
Consultant

Marijke Breugem

Secretaris

Vincent Gerichhausen

Penningmeester
 

Ambassadeur:

Adriene Mishler

- Yoga with Adriene

 
IMG_7056 2.jpg
Be the change you want to see in the world.
— Mahatma Gandhi
IMG_0419.jpg
IMG_8414.jpg